HomeNieuwsBizarJe ziet er deze week niet slechter uit dan vandaag

Je ziet er deze week niet slechter uit dan vandaag

Woensdag, vandaag dus, is gemiddeld gezien de dag van de week waarop we het er vermoeidst uitzien. Dat komt omdat de gevolgen van een zwaar weekend zich pas drie dagen later laten zien.

Hoe slecht je je maandagochtend ook voelt, laat dit weetje je opvrolijken: het kan altijd nog slechter. Woensdag bijvoorbeeld. Dat is de dag waarop de vermoeidheid het duidelijkst af te lezen is van je gezicht. Dat blijkt uit een onderzoek van het beautymerk St. Tropez.

De verklaring daarvoor ligt bij het feestgedrag in het weekend. De alcohol, het slechte eten en onregelmatig slaappatroon laten fysiek sporen na, maar die komen pas 72 uur later volledig tot uiting. Drie dagen na het weekend, dat is woensdag.

Nood aan een schoonheidsslaapje

Een bijkomende reden doet zich voor tijdens maandagnacht. Dat is een periode waarin heel wat vrouwen niet goed slapen. Ook dat kan je aflezen op iemands gezicht, maar dan wel 48 uur later. En 48 uur na maandag is, je raadt het al, woensdag.

Tot slot nog even dit: woensdagnamiddag, rond half 16, piekt het stressniveau op het werk en onze drang naar zoetigheden. Alleen maar slecht nieuws dus vandaag.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels