HomeNieuwsBizarJe zal allicht sterven door iets onverwachts

Je zal allicht sterven door iets onverwachts

Nee, je zal allicht niet vermoord worden tijdens een terroristische aanslag. En de kans dat je zal sneuvelen bij een verkeersongeval is kleiner dan je denkt. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Californië.

De studenten hebben de meest voorkomende Amerikaanse doodsoorzaken onderzocht, die vergelijkbaar zijn met de Belgische. Vervolgens vergeleken ze die met de doodsoorzaken die het vaakst gezocht worden op Google. En wat blijkt? We sterven niet door de dingen die we verwachten. De kloof tussen verwachting en realiteit is zelfs zeer groot.

Meest gegoogeld

Blijkt dat kanker, zelfdoding, diabetes, verkeersongevallen en terrorisme de meest gegoogelde doodsoorzaken zijn. Kanker eist inderdaad veel levens, maar zelfdodingen zijn er tien keer minder dan gedacht.

Diabetes eist amper 3,5% van de doden en voor verkeersongevallen is dat 5,7%. Door terrorisme komen zodanig weinig mensen om dat het zelfs niet voorkomt in de lijst met meest voorkomende doodsoorzaken.

Hart scoort slecht

Tegelijk staat de meest voorkomende doodsoorzaak, hart- en vaatziekten, niet in de top vijf met manieren waarop we denken te sterven. Nochtans zijn 30% van de sterfgevallen gelinkt aan hart- en vaatziekten.

Kanker is met 27,9% van de sterftes de tweede meest voorkomende doodsoorzaak. De top drie sluiten we af met ademhalingsziekten (6,4%).

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op zelfmoord1813.be.

Het bericht Je zal allicht sterven door iets onverwachts verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels