HomeNieuwsBizarJe kip verkleden voor Halloween is veilig, aldus Amerikaanse overheid

Je kip verkleden voor Halloween is veilig, aldus Amerikaanse overheid

“We vaardigen geen waarschuwing uit voor mensen die hun kip willen verkleden voor Halloween.” Dat is een officieel statement van het CDC, de Amerikaanse organisatie voor ziektebestrijding. Die vond de melding noodzakelijk nadat een nieuwszender foutief gemeld had dat mensen daardoor een groter risico liepen op salmonella.

Halloween staat voor de deur, dus iedereen wordt een beetje verkleedpartij-crazy. Ook kippeneigenaars, zo blijkt. Sommigen onder hen willen hun favoriete vogels een speciale outfit aanmeten voor de gruweldag, maar een bericht van ABC News zorgde voor onrust bij de kippenliefhebbers. De Amerikaanse nieuwszender meldde dat je kip aankleden je vatbaar maakte voor een resistente vorm van salmonella, maar dat werd door de overheid ontkent.

Concreet citeerden ABC News experts van de CBC, de organisatie die in naam van de Amerikaanse overheid ziektes in het land opspoort, monitort en bestrijdt. De nieuwszender maakte melding van 92 mensen uit 29 staten die de resistente variant van de bacterie hadden opgelopen na contact met rauwe producten van kip. Volgens de experts vergroot het risico op besmetting als je de kippen aankleedt. “Met een Halloweenkostuum of een trui”, verduidelijkte de bronnen nog.

“Kippen mag je nooit knuffelen”

De bewering werd iets later door de CDC zelf ontkent. “We hebben mensen nooit afgeraden om hun kippen een Halloweenpakje aan te meten”, klonk het in een officieel statement. De organisatie heeft wel enkele richtlijnen over hoe je best met de vogels omgaat. Zo mag je ze nooit kussen, knuffelen of hun gezicht en mond aanraken. Kinderen jonger dan vijf jaar raken ze ook best niet aan en de kippen mogen in principe nooit binnenshuis komen.

Het bericht Je kip verkleden voor Halloween is veilig, aldus Amerikaanse overheid verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels