HomeNieuwsBizarInfluencer wil statement maken en smeert zichzelf in met menstruatiebloed

Influencer wil statement maken en smeert zichzelf in met menstruatiebloed

Vrouwen hebben het niet altijd voor de poes. Elke maand moeten we weer de ongemakken van het ongesteld zijn doorstaan. Maar één influencer gebruikt deze periode om het leven te vieren. En dat doet ze op een wel heel bizarre manier. Ze smeert haar menstruatiebloed op haar lichaam. 

De Zweedse influencer Maxinne Björk had op een dag de behoefte om haar menstruatiebloed op zichzelf uit te smeren en door het gras te rollen. “Ik rook de aarde en begon te huilen van geluk en verdriet. Daarna maakten mijn tranen plaats voor een lach. Ik ben zo blij dat mijn moeder in mijn leven is, we helpen elkaar door de moeilijke periodes van het leven heen. Op dit moment is het een lastige tijd voor ons, maar dat is hoe het leven is. Het is precies zoals het moet zijn op dit moment. Accepteer het, en heb lief’, schrijft ze bij de foto van zichzelf gehuld in haar bloed die ze op Instagram plaatste.

Emanciperend of gewoon gek? 

Zoals ze wel kon verwachten, zijn de reacties op haar foto duidelijk verdeeld. Sommige volgers vinden het een sterk signaal op het gebied van feminisme, maar er is een grote groep mensen die twijfelen aan haar mentale capaciteiten. “Jezelf insmeren met je eigen bloed, lachend door het gras rollen en dan huilen is verre van sterk. Het is zorgelijk en walgelijk”, aldus iemand op Instagram.

Ik ben oké

“Er is helemaal niets mis met mij. Ik wil hiermee anderen inspireren om te leven zoals ze willen”, schrijft ze bij een andere foto. Als ze haar standpunten over feminisme in de verf wilde zetten, is ze daar zeker in geslaagd, maar het is toch maar een beetje raar als je het ons vraagt.

 

View this post on Instagram

 

Today after a very productive and super fun day, I just came home all emotional with lots on my minds that I just pushed a side cause I didn’t have space to deal with it in the moment. I sat down and did some deep breathing, and all of a sudden felt a strong urge to cover myself in my life-giving fluids as a woman. So without really thinking of why or anything else, I just did. Smudged it out all over my body and then rolled around naked on the grass in my garden all covered in my menstrual blood. Smelled the earth and started crying intensely. Both from happiness and sadness. After some crying I started laughing instead. I’m so happy to have my mum in my life, we both help each other to get through some rollercoasters. The family situation we are in right now is just very draining. But thats life. And exactly how it is suppose to be in this moment. Accept and love ❤

A post shared by Maxinne Björk (@maxinnebjork) on

Het bericht Influencer wil statement maken en smeert zichzelf in met menstruatiebloed verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels