HomeNieuwsBizarJapans bedrijf geeft niet-rokers extra verlofdagen

Japans bedrijf geeft niet-rokers extra verlofdagen

Ben je als niet-roker jaloers op de vele rookpauzes van je collega’s? Een Japans bedrijf geeft zijn niet-rokende werknemers zes extra dagen verlof per jaar nadat ze hun beklag deden. 

Piala Inc, een marketingbedrijf uit Tokyo, introduceerde de nieuwe regeling in september. Het hoofdkantoor van de firma bevindt zich op de 29ste verdieping en een tripje naar beneden en terug voor een sigaret zou zo’n 15 minuten duren. Een pauze die niet-rokers niet kregen.

Ideeënbus 

“Een van onze werknemers stopte een bericht in onze ideeënbus dat de rookpauze een probleem vormde”, vertelt woordvoerder Hirotaka Matsushima tegen The Telegraph. “Onze CEO zag de opmerking en ging akkoord, dus geven we nu niet-rokers extra verlof om te compenseren.”

“Ik hoop werknemers te stimuleren om te stoppen met roken door ze aan te moedigen in plaats van te straffen of te dwingen”, zegt CEO Takao Asuka tegen Kyodo News. De nieuwe regel is een succes. Zo hebben 120 werknemers al beroep gedaan op hun vrije dagen, waaronder Matsushima die met zijn familie een last minute vakantie plande. Vier werknemers zijn ook al gestopt met roken om mee te genieten van de extra verlofdagen.

Wie durft nu nog zeggen dat ideeënbussen niet werken?

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels