HomeNieuwsBizarFinnair gaat zijn passagiers wegen

Finnair gaat zijn passagiers wegen

Wanneer je op vakantie gaat, durven er al eens wat kilo’s bijkomen. Als je vliegt met Finnair, zou je te weten kunnen komen hoeveel juist. 

Finnair startte vorige maand met het wegen van passagiers die vertrekken vanaf de luchthaven van Helsinki. Ze hopen zo’n 100 tot 150 vrijwillige reizigers op de weegschaal te krijgen.

Voor je hen beschuldigt van fat shaming, de regel dient om een beter idee te krijgen hoe ze het gewicht moeten verdelen op het vliegtuig. De luchtvaartmaatschappij zal de data gebruiken om het gewicht en het evenwicht van hun vliegtuigen nauwkeuriger in the schatten.

Verschillen in lading

“In de zomermaanden zijn mensen bijvoorbeeld minder zwaar beladen omdat ze geen winterjassen of winterschoenen bij hebben”, vertelt Finnairs communicatiedirecteur Paivyt Tallqvist tegen YLE News. “Er is ook een aanzienlijk verschil tussen bagage voor werkvakanties of voor pleziervakanties.”

Concreet zullen de passagiers samen met hun handbagage gewogen worden. “Niemand buiten de klantendienstmedewerker zal de resultaten te zien krijgen en ze worden anoniem in de database gezet”, verzekert de luchtvaartmaatschappij.

Niet enthousiast

Niet iedereen blijkt fan te zijn van de nieuwe maatregel. Zo toont een poll van de krant The Telegraph dat nagenoeg een derde reizigers (32%) niet aan boord zou gaan als ze zich eerst moeten laten wegen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels