HomeNieuwsBizarInfluencer zorgt voor ophef: «Vrouwen hoeven niet elke dag te douchen. Mannen...

Influencer zorgt voor ophef: «Vrouwen hoeven niet elke dag te douchen. Mannen daarentegen…» (video)

Een opvallende mening van een TikTokster heeft heel wat reacties uitgelokt. Ze beweert immers dat vrouwen zich niet zo vaak moeten wassen als mannen omdat «vrouwen niet stinken».

Jac Anderson is een 29-jarige influencer uit New York. Onlangs deelde ze op TikTok een video met haar 386.000 volgers waarin ze een wel héél opvallende mening heeft over douchen. «Vrouwen douchen zich niet elke dag. En dat hoeft ook niet. We douchen wanneer we er klaar voor zijn. Soms is dat elke dag, dan weer om de dag of om de twee dagen. Het maakt niet uit, want wij stinken niet en we zien er niet vuil uit. Bovendien redden we de planeet daarmee, want we verspillen geen water. Mannen daarentegen… Als zij niet elke dag douchen, dan is dat walgelijk», zegt ze.

Gemengde reacties

Haar video werd intussen al meer dan 1 miljoen keer bekeken, maar veroorzaakte een storm aan (gemengde) reacties. «Uit mijn ervaring weet ik dat vrouwen veel minder snel ‘stinken’. Bij mannen is dat letterlijk al na één dag», «Inderdaad, douchen is een heel gedoe voor vrouwen. Want daarna zit je met nat haar en velen brengen nog make-up enzovoort aan», en «Ik haat douchen echt. Ik zou het niet doen als het niet nodig zou zijn». Maar ook: «Spreek voor jezelf. Ik als vrouw douche me elke dag», «Nee, hier is niets van aan», en «Ik beschouw douchen niet als een opdracht. Maar dat is gewoon hoe ik opgevoed ben», lezen we onder meer in de reacties.

@jacanderson

shower thoughts

♬ original sound – Jac Anderson

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/influencer-zorgt-voor-ophef-vrouwen-hoeven-niet-elke-dag-te-douchen-mannen-daarentegen-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels