HomeNieuwsBizarFlamingo die in 2005 uit de zoo ontsnapte is na 17 jaar...

Flamingo die in 2005 uit de zoo ontsnapte is na 17 jaar bijna 200 kilometer verderop gespot (video)

Een flamingo, genaamd ‘Pink Floyd’, is na bijna 17 jaar opnieuw gespot in Texas. In 2005 ontsnapte hij uit de Kansas zoo, 120 miles – of zo’n 190 kilometer – verderop. In een nieuwe video is te zien hoe de voortvluchtige flamingo een wandeling maakt langs de kust en geniet van de vrijheid.

Pink Floyd heeft de tocht van zijn leven erop zitten, maar het bracht hem wel vrijheid. Al sinds 2005 is hij voortvluchtig sinds zijn ontsnapping uit de zoo van Kansas. Daar kenden ze hem als nr. 492, maar later kreeg hij ook de bijnaam Pink Floyd.

«Het ziet ernaar uit dat Pink Floyd teruggekeerd is van de ‘dark side of the moon’!», schreef Coastal Fisheries Division op Facebook toen ze hem gespot hadden. Ze maken een verwijzing naar het iconische album van Pink Floyd, waar de flamingo naar vernoemd is. Op de video vertoeft hij tussen andere vogels, terwijl hij geniet van de zonsondergang.

Nog enkele jaren vrijheid

Pink Floyd arriveerde aan het begin van de 21ste eeuw in de dierentuin in Kansas, samen met andere flamingo’s uit Tanzania. Het personeel in Kansas vond het volgens de New York Times onethisch om bij volwassen vogels nog stukken van de vleugels te amputeren om te vermijden dat eentje zou wegvliegen. In plaats daarvan knipten ze de vleugels bij, iets wat iemand van de zoo vergeleek met «naar de kapper gaan». Maar in 2005 hadden ze een knipbeurt te veel overgeslagen, en konden nummer 492 en 347 wegvliegen uit het hok.

Sindsdien is Pink Floyd op vrije voeten. Volgens de BBC is hij al op verschillende locaties gespot over de jaren heen, waaronder in Arkansas, Louisiana en Wisconsin. Intussen is hij 27 jaar oud, een gezegende leeftijd. Volgens de Fort Worth Start-Telegram kunnen flamingo’s in het wild maar leven tot ongeveer hun dertigste. De flamingo heeft dus nog slechts enkele jaren om te genieten van de mooie vergezichten die de Verenigde Staten te bieden heeft.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/flamingo-die-2005-uit-de-zoo-ontsnapte-na-17-jaar-bijna-200-kilometer-verderop-gespot-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels