Vind ons op

Zita

Influencer geprezen omdat ze rughaar durft te tonen: «Fijn om te zien dat ik niet de enige ben»

Bizar

Influencer geprezen omdat ze rughaar durft te tonen: «Fijn om te zien dat ik niet de enige ben»

Een Amerikaanse vrouw heeft een video gedeeld waarin ze trots haar rug toont waarop haar te zien is. Ze kan rekenen op heel wat bewondering van haar volgers.

Spencer Barbosa promoot regelmatig body positivity op TikTok omdat ze het belangrijk vindt dat mensen zich durven te laten zien zoals ze zijn. Zo focuste ze onlangs in een video op haar rughaar. «Vrouwen zouden geen rughaar mogen hebben», citeerde ze iemand erbij. Om vervolgens duidelijk te maken dat ze dergelijke commentaren niet apprecieert.

Inspiratie

Haar video werd inmiddels al bijna 9 miljoen keer bekeken. De ene herkent het ‘probleem’, de andere vindt het moedig dat ze mensen inspireert. «Fijn om te zien dat ik niet de enige ben met zoveel rughaar», «Als vrouwen geen rughaar zouden mogen hebben, waarom mannen dan wel?», «Het is normaal om lichaamshaar te hebben, maar persoonlijk vind ik het op sommige plekken niet leuk», «Aan iedereen die zegt dat we het moeten scheren: hoe moeten we dat doen als het op onze rug zit?», en «Mensen, als je liever geen lichaamshaar ziet, laat mensen die wél lichaamshaar hebben dan met rust. Het is hun lichaam en ze kiezen dat zelf», klinkt het onder meer in de reacties.

@spencer.barbosa

GIRLS WITH BACKHAIR UNITE👏👍🏆 #girls #relatable #bodyhair #teenager #bodyimage #confidence

♬ sorry I didnt order a glass of your opinion – Jann 🦋 (Taylor’s Version)

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/influencer-geprezen-omdat-ze-rughaar-durft-te-tonen-fijn-om-te-zien-dat-ik-niet-de-enige-ben

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top