HomeNieuwsBizarInbreker brengt buit terug

Inbreker brengt buit terug

De kans dat je na een inbraak je gestolen goederen terugziet, is niet bijster groot. De kans dat de dief zelf de buit terugbrengt is nog kleiner. Toch is dat exact wat er gebeurde in het Duitse Culemborg.

De Duitse Colette Edelenbosch kreeg drie weken geleden een inbreker over de vloer. Nadien deelde ze op haar Facebook-pagina dit bericht: “Het is jammer dat je net dat ene hangertje meenam dat me dierbaar is. Duurdere spullen of andere sierraden had ik niet zo erg gevonden. Maar dit hangertje is nog van mijn overgrootmoeder geweest. Het verbindt me met de vrouwen vóór mij die niet meer leven. Ik zou het op prijs stellen als je het terug zou bezorgen. Gewoon in een envelopje.”

Een klein wonder

Het bericht werd massaal gedeeld. En met effect: de inbreker in kwestie kreeg last van zijn geweten en besloot om het hangertje aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen. Die laatste is uiteraard door het dolle heen. “Ik ben ontroerd”, klinkt het. “Jij had de moed dit hangertje terug te brengen, ook al betekent dat dat je misschien gevat zou worden. Ik wens iedereen een 2018 vol liefde, compassie en een open mind. Blijf in wonderen geloven”.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels