HomeNieuwsBizarIn Japan kan je voortaan naar een drive-thru-begrafenis

In Japan kan je voortaan naar een drive-thru-begrafenis

Een Japanse uitvaartcentrum geeft rouwenden voortaan de optie om de resten van de overledene te eren vanuit hun wagen. “Dat bespaart tijd en is een makkelijke oplossing voor mensen die niet meer goed te been zijn”, klinkt het.

De vergrijzing van Japan laat zich zo sterk voelen dat begrafenissen bijna bandwerk geworden zijn. Het uitvaartbedrijf Kankon Sosai Aichi Group heeft daarop ingespeeld door ‘drive-thru’-begrafenissen te organiseren. De aanwezigen moeten dus zelfs hun auto niet meer uit te komen, meldt The Daily Telegraph.

Concreet kunnen de rouwenden zich vanuit hun wagen aanmelden op een tablet. Iets verder wacht een medewerker van het centrum hen op met de resten van de overledene. Die zullen ze dan kunnen groeten met wierook, zoals in Japan de gewoonte is. De familie van de overledene kan alles binnen op een scherm binnen.

Alles afhaspelen in enkele minuten

Het doel van het nieuwe format is om de ceremonie sneller te laten verlopen. “Bovendien kunnen zo minder mobiele mensen ook de overledene eren”, zegt bedrijfsleider Masao Ogiwara. “Oudere mensen zullen misschien minder geneigd zijn om langs te komen omdat ze hulp moeten vragen om uit de auto te geraken.”

Voor een persoon in een rolstoel kost het gemiddeld een kwartier om in een traditionele dienst de overledene te gaan groeten. Het bedrijf maakt zich sterk dat het dat kan verminderen tot slechts luttele minuten. De optie wordt vanaf december geïntroduceerd in het uitvaartcentrum van Nagano.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels