HomeNieuwsBizarIN BEELD: Zijn deze zeldzame ‘lichtpilaren’ een bewijs van buitenaards leven?

IN BEELD: Zijn deze zeldzame ‘lichtpilaren’ een bewijs van buitenaards leven?

Verschillende mensen uit Noord-Amerika hebben enkele opmerkelijke ‘lichtpilaren’ opgemerkt. Sommigen dachten in paniek dat het ging om aliens die toevallige voorbijgangers ontvoerden. Zij hebben het gelukkig mis, want dit zeldzame weerfenomeen is wel degelijk een aards verschijnsel.

Deze gekleurde lichtstralen kan je maar zelden bewonderen als je niet in poolgebied bent, en net daarom zijn ze zo mysterieus. Je kan ze zien wanneer koude poollucht ijskristallen in de lucht vormt. Het minste licht dat dan op de kristalletjes valt, vormt een schitterende pilaar in lucht.

Gefotoshopt?

Gelukkig voor ons heeft fotograaf Ray Majoran het schouwspel kunnen vastleggen op beeld. “De lucht vulde zich met deze lichtpilaren. Het was een heldere sterrenhemel en toch voelde ik kleine ijskristallen neerdwarrelen”, laat hij weten.

Majoran reed meer dan twee uur rond om zijn spectaculaire foto’s te maken. “Wanneer een auto me passeerde, hielp het licht van de koplampen om een nieuwe pilaar te vormen. Iedereen vraagt me of mijn foto’s gefotoshopt zijn. Ik kan je verzekeren dat dit allemaal echt is.”Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels