HomeNieuwsBizarBlogster brengt een ode aan hangborsten

Blogster brengt een ode aan hangborsten

Blogster Chidera Eggerue pakt uit met een opmerkelijke campagne. Met de hashtag #SaggyBoobsMatter wil ze vrouwen met hangborsten een hart onder de riem steken. 

Eggerue is geen uitzondering op de regel, want net zoals duizenden andere vrouwen heeft ze hangborsten. “Toen ik als jong meisje beha’s ging passen, had ik als enige voorbeeld blanke vrouwen met een pronte boezem. Maar toen ik naar mezelf in het pashokje keek, zag ik een heel ander beeld”, zegt ze in een interview met Buzzfeed.

 

Inspiratie

De vrouw vindt het belangrijk dat iedereen zich goed voelt in z’n eigen lichaam en gaat daarom de strijd aan met de ‘perfecte’ borsten. Zo riep ze de hashtag #SaggyBoobsMatter in het leven en deelt ze regelmatig foto’s van zichzelf zonder beha, met ondertitels die best uitdagend en inspirerend zijn.

Ondanks haar goede bedoelingen krijgt Eggerue vaak beenharde commentaren te verwerken. “De meeste reacties zijn ronduit teleurstellend, maar ik heb geleerd ze niet al te persoonlijk te nemen. Mannen zijn gesocialiseerd om vrouwen als een wandelende vagina te beschouwen. Daardoor worden de lichamen van vrouwen kritischer bekeken.”

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Thank you so much for this, @serendipitits2! #SAGGYBOOBSMATTER

A post shared by Chidera (@theslumflower) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels