HomeNieuwsBizarIN BEELD. Dit huis stond op vijf uur recht

IN BEELD. Dit huis stond op vijf uur recht

Een huis met twee verdiepingen in het noorden van Spanje stond in amper vijf uur recht. Het ontwerp is van de hand van Baragaño Architects en maakt gebruik van prefabmaterialen. De nieuwe manier van bouwen brengt heel wat minder hinder met zich mee.

Wie wil er niet op vijf maanden tijd een nieuw huis op zijn domein hebben staan? Wel, voor een Britse familie in Spanje is het realiteit geworden. Zij namen het architectenbureau Baragaño Architects onder de arm en het resultaat is een prachtige woning die op amper vijf uur tijd geplaatst werd.

Enkel wat laswerk

Het huis heeft een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter, twee verdiepingen en twee slaapkamers. Het geraamte van het huis bestaat uit modules van gegalvaniseerd staal, dat op voorhand op maat werd gemaakt. Eens ter plaats moesten de platen enkel aan elkaar gelast worden.

Het grote voordeel van de andere manier van bouwen is dat er weinig hinder is op het bouwterrein zelf. In totaal heeft de bouw vijf maanden in beslag genomen, maar ter plekke was er amper vijf uur lawaai. Voor zo’n 156.000 euro is het ook een redelijk goedkope manier van bouwen. Dit kan wel eens een revolutie inluiden in de bouwsector.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels