HomeNieuwsBizarIN BEELD. Amerikaanse vrouw tekent straten vol met clitorissen

IN BEELD. Amerikaanse vrouw tekent straten vol met clitorissen

De Amerikaanse Laura Kingsley vindt dat de clitoris meer aandacht verdient. Daarom heeft ze het artistieke project Clitorosity opgericht, waarbij ze op straat krijttekeningen maakt van het vrouwelijke orgaan. 

Kingsley is ondertussen al meer dan een jaar druk in de weer met haar bijzondere hobby. Ze kreeg het idee voor het project na enkele gesprekken met medestudenten. Ze vond het stuitend hoe beperkt de kennis over de clitoris was. Meer nog: de 24-jarige creatieveling merkte dat veel jongeren best nieuwsgierig reageerden en meer wilden weten.

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

Niet dat ze daarvan verschiet. Volgens Kingsley hangt er veel schaamte rond de clitoris en het vrouwelijke orgasme. “In onze cultuur zitten ongelofelijk veel seksuele boodschappen verstopt”, kaart de vrouw aan. “In reclame, tijdschriften en films: overal worden we aangemoedigd om seks te hebben. Maar over de echte anatomie wordt met geen woord gerept.”

Geweldig deel van het vrouwelijke lichaam

Daar wil de New Yorkse verandering in brengen. Als ze een krijttekening maakt, hoopt ze dat omstaanders nieuwsgierig komen kijken om een praatje te slaan. Met succes, zo zegt ze zelf. “Ik heb al ontzettend veel reacties gekregen, maar de leukste ontmoeting had ik in Londen”, vertelt ze. “Een vrouw fietste voorbij met haar twee jonge dochters. De moeder herkende de tekening onmiddellijk en trok er een foto van. Toen een meisje vroeg ‘wat is een clitoris?”, riep ze enthousiast ‘een geweldig deel van het vrouwelijke lichaam’.”

Toch is niet iedereen fan van het project. In New York heeft Kingsley de woede op de hals gehaald van een vrouwelijke voorbijganger. Zij reageerde gepikeerd dat “sommige zaken beter privé blijven”. Gelukkig houdt dat de Amerikaanse niet tegen om haar project verder te zetten. Zo is ze al naar verschillende plaatsen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Portugal, Denemarken en Zweden gereisd om haar positieve boodschap te verspreiden.

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

A post shared by Clitorosity (@clitorosity) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels