HomeNieuwsBizarHORROR. Gigantisch scherm verplettert lid van boyband, Hongkong start onderzoek

HORROR. Gigantisch scherm verplettert lid van boyband, Hongkong start onderzoek

Een gigantisch videoscherm is tijdens een concert van boyband Mirror naar beneden gestort op het podium van het Hong Kong Coliseum. Twee dansers liepen verwondingen op. Ontluisterende beelden konden het incident vastleggen. Hongkongse autoriteiten starten een onderzoek.

Het optreden van Cantopop (Kantonese popmuziek) vond plaats op donderdagavond in het Hong Kong Coliseum. De groep speelde er hun vierde concert, van de twaalf geplande. De politie ontving omstreeks 22u30 evenwel een rapport over een ernstig incident tijdens de performance.

Een gigantisch LED-scherm was naar beneden gestort op twee dansers, midden in het concert. De twee dansers, Anson Lo en Edan Lui, moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Een danser lijkt het scherm pal op zijn hoofd en lichaam gekregen te hebben. Op de gruwelijke beelden hoor je het publiek schreeuwen. De andere leden van de boyband snellen de twee mannen meteen te hulp. Het concert werd meteen stopgezet.

Gewonden

Volgens lokale media raakte een slachtoffer «ernstig gewond», de andere is stabiel. Drie vrouwen in het publiek zouden ook verwondingen opgelopen hebben. Het zou gaan over een vrouw die onwel geworden was, en twee andere verkeerden in shock.


Het is niet het eerste incident voor de boyband Mirror. Op dinsdag was een van de twaalf leden ook al van het podium gevallen.


Onderzoek

De Hongkongse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar aanleiding van het incident. «We maken ons erg veel zorgen over dit voorval. De veiligheid van een podium is erg belangrijk, en al zeker voor iedere performer», zei Kevin Yeung, minister van Cultuur, tijdens een persconferentie. «We gaan een grondig onderzoek starten om uit te vinden wat de oorzaak van dit incident is, en wie verantwoordelijk is. Als iemand verantwoordelijk is, zullen we die gerechtelijk vervolgen», stelt Chris Sun, minister van Werk en Welzijn.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/horror-gigantisch-scherm-verplettert-lid-van-boyband-hongkong-start-onderzoek

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels