HomeNieuwsBizarGigantische zinkgaten verschijnen in Guatemala: auto tuimelt erin, twee anderen vermist (video)

Gigantische zinkgaten verschijnen in Guatemala: auto tuimelt erin, twee anderen vermist (video)

Minstens twee mensen raakten vermist nadat zaterdag twee enorme zinkgaten opdoken in Villa Nueva, een gemeente vlakbij de hoofdstad van Guatemala. Drie anderen raakten gewond nadat ze in het zinkgat van 15 meter diep vielen. Dat meldt Reuters.

Zaterdag verschenen twee gigantische zinkgaten op een straat in Villa Nuvea, een gemeente op 20 kilometer ten zuiden van Guatemala City. Drie mensen vielen in een zinkgat van 15 meter diep. Twee slachtoffers zaten nog in hun auto toen ze vielen, de derde persoon was een motorrijder. Ze liepen alle drie verwondingen op.

Twee vermist

Pas uren later konden ze gered worden door de hulpdiensten. De auto werd met een kraan uit het enorme zinkgat getild. Intussen is het leger op zoek naar nog twee andere vermisten. CONRED, de nationale coördinatie voor rampenpreventie van Guatemala, onderzoekt nu of er een risico is op meer zinkgaten in de buurt.

Guatemala krijgt geregeld te maken met zinkgaten. Ze verschijnen meestal zonder enige waarschuwing, en veroorzaakten al meerdere slachtoffers. In 2007 vielen verschillende huizen en een vrachtwagen nog in het grootste zinkgat ooit gemeten in het land. Drie mensen lieten toen het leven.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/gigantische-zinkgaten-verschijnen-guatemala-auto-tuimelt-erin-twee-anderen-vermist-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels