HomeNieuwsBizarHet is illegaal om ’s nachts foto’s te nemen van de Eiffeltoren

Het is illegaal om ’s nachts foto’s te nemen van de Eiffeltoren

Slecht nieuws voor diegenen die dromen van het perfecte Instagram-kiekje van de Eiffeltoren: het is illegaal om de toren ’s nachts te fotograferen. De Parijse lichtshow is namelijk auteursrechtelijk beschermd.

Het lijkt een aprilgrap, maar het is echt waar. Het verspreiden van foto’s van de verlichte Eiffeltoren is een schending van de auteursrechten. Het bedrijf dat het beroemde monument bezit en bedient, Société d’Exploitation de la Tour Eiffel, meldt dat je toestemming moet vragen.

Lichtshow 

Voor je begint te panikeren, overdag mag je zoveel kiekjes maken als je wil. Het is de lichtshow, toegevoegd in 1985, die nog auteursrechtelijk beschermd is. En aangezien je ’s nachts moeilijk zonder de lichten een foto van de Eiffeltoren kunt nemen, is het illegaal om ’s nachts je lens te richten op de verlichte toren.

Geen vervolging

Geen zorgen, er is nooit eerder iemand vervolgd. Er zou ontzettend veel tijd en geld in kruipen om duizenden toeristen op te sporen en te beboeten. Volgens Snopes vormt het vermoedelijk geen probleem om je mooiste Eiffeltoren-selfie op je sociale media te delen. Wel zou je moeten oppassen als je de foto’s voor commerciële doeleinden verspreidt zoals in een magazine, op een poster of op een productverpakking.

Kortom, geen nood als je nog geen nachtelijk kiekje hebt van de parel van Parijs. Je kansen op een Instagram-waardige foto zullen nog in vervulling kunnen gaan.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels