HomeNieuwsBizarGrumpy Cat is na rechtszaak een half miljoen euro rijker

Grumpy Cat is na rechtszaak een half miljoen euro rijker

De bekende Instagramkat Grumpy Cat heeft een rechtszaak gewonnen tegen een koffieketen. De rechter oordeelde dat het bedrijf gebruik had gemaakt van de naam van het dier en moet een boete van meer dan 500.000 euro betalen.

Voor zij die hem niet kennen, Grumpy Cat is een kat. Niet zomaar een kat, maar een van de bekendste katten van Instagram. De viervoeter was onlangs betrokken in een rechtszaak en is daar als winnaar uitgekomen.

Een cappuccino van katten

Grumpy Cat Ldt, het bedrijf dat de rechten van de kat beheert, had een koffieketen voor de rechtbank gesleept. De keten verkocht Grumpuccino’s en andere Grumpy Cat-gerelateerde producten, zonder dat het daarvoor een overeenkomst had afgesloten. Dat was niet naar de zin van de eigenaars van het besnorde dier en de rechter is hem daar in gevolgd. De boete die de keten werd opgelegd: 571.000 euro.

Grumpy Cat is een beroemdheid op sociale media, omdat, en zijn naam laat het raden, hij altijd nors kijkt. De kat werd voor het eerst opgepikt op het forum Reddit en al snel gingen zijn foto’s viraal. Ondertussen heeft hij al 2,4 miljoen volgers op Instagram.

 

A post shared by Grumpy Cat (@realgrumpycat) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels