HomeNieuwsBizarChina slaat “vulgaire” hiphop in de ban

China slaat “vulgaire” hiphop in de ban

Hiphopartiesten die niet loyaal zijn aan de Chinese overheid worden voortaan gebannen van het podium. Het verbod komt van het Chinese Staatsorgaan voor Publiciteit, Radio, Film en Televisie (SAPPRFT). “Dit vulgair gedrag strookt niet met het communisme”, klinkt het.

De hiphopscene in China boomt. Maar liefst 2,5 miljard mensen keken online naar de talentenjacht Rap of China. Maar het succes van de artiesten en hun liedjes viel niet bij iedereen in de smaak. Het SAPPRFT vindt dat de vulgaire teksten in strijd zijn met het communistisch regime. Artiesten zoals PG One en GAI zouden obscene boodschappen verspreiden en een gebrek aan loyaliteit vertonen. Zij moeten zich voortaan houden aan teksten die de kernwaarden van de Chinese Communistische Partij centraal zetten.

Rap als propaganda

De ban op hiphop is vooral voordelig voor andere muzikanten. Nationalistische rappers zoals CD Rev doen het nu erg goed. Zij zijn erg populair bij de jeugdorganisatie van de Communistische Partij en kiezen duidelijk een kant. “De vrijheid van muziek moet gebaseerd zijn op moraliteit en wetgeving. Mensen moeten hun lusten bedwingen in plaats van zichzelf eindeloos te verwennen”, aldus frontman Chuckie op het Twitteraccount van de band.

Andere artiesten die hun liederen niet mogen verspreiden in China: Lady Gaga, Selena Gomez en Maroon 5 vanwege te nauwe banden met de Tibetaanse geestelijke Dalai Lama.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels