HomeNieuwsBizarGouden BMW weggesleept wegens “te verblindend”

Gouden BMW weggesleept wegens “te verblindend”

De politie van Düsseldorf heeft zondag tijdens een gerichte politie-actie een goudkleurige BMW X5 laten wegslepen. Volgens de agenten blonk de wagen zo hard “dat hij andere automobilisten heeft verblind”. De bestuurder uit Kosovo was zich van geen kwaad bewust, zegt de politie.

De politie trof de blinkende wagen aan tijdens een gerichte controle op de mondaine Königsallee, een gekende trekpleister voor tuners in het centrum van Düsseldorf. De bestuurder had ruim 3.000 euro uitgegeven om zijn wagen met een goudkleurige folie te bedekken.

De Duitse politie benadrukt dat ze geen probleem heeft met tuners of mensen die hun auto’s graag personaliseren. Maar aanpassingen moeten altijd veilig zijn, zegt een woordvoerder van de ordediensten. Bij de goudkleurige BMW X5 was dat niet het geval.

Spiegel-BMW

Door de laagstaande zon werkte de goudkleurige folie als één grote spiegel en verblindde de dure SUV talloze andere automobilisten. “Volgens de Duitse verkeerswet mag de vorm en kleur van je wagen andere bestuurders niet hinderen”, zegt carrosserie-expert Thorsten Rechtien van keuringsinstituut TÜV Rheinland. “Daarnaast beschikte de auto niet over reglementaire achterlichten en heeft de bestuurder geknoeid met de uitlaat”, verklaarde de politie verder aan de Duitse pers.

Bij de politie-actie hebben 17 bestuurders een waarschuwing gekregen. Eén autobestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Er werden in totaal 4.160 euro aan boetes uitgeschreven. Of de bestuurder van de blinkende BMW een boete heeft gekregen, is niet bekend.

Het bericht Gouden BMW weggesleept wegens “te verblindend” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels