HomeNieuwsBizarGoogle Dog View is gelanceerd in Japan

Google Dog View is gelanceerd in Japan

De beste manier om een nieuwe stad te verkennen is door op trot te gaan met een local, wordt wel eens gezegd. In de Japanse stad Odate hebben ze dat goed begrepen, want daar is een bijzondere variant van de lokale Google Street View gelanceerd. Het gaat om de zogenoemde Google Dog View, waarbij je alles bekijkt vanuit het standpunt van twee Akita’s.

Akita is het nationale hondenras van Japan, maar de stad Odate wordt wel eens de geboorteplaats van deze schattige viervoeter genoemd. Zo staat er vlakbij het treinstation Shibuya zelfs een bronzen beeld van Hachiko, de bekendste Akito. De hond was zéér loyaal, en zelfs na de dood van zijn baasje wachte hij negen jaar lang elke dag op diens terugkeer aan het bewuste station.

Ako en Asuka

Om toeristen een handje te helpen, kreeg Google het geniale idee om twee Akita’s te gebruiken als lokale gidsen. De honden Ako en Asuka kregen een camera op hun rug gebonden en mochten een ommetje maken in Odate. Het resultaat: Google Dog View, waarbij je de omgeving kan bewonderen, terwijl je precies op de rug van een viervoeter zit.

Dankzij Ako en Asuka kan je het standbeel van Hachiko bewonderen, alsook het Akito Dog Museum en het besneeuwde heuvellandschap. Al moeten wij toch toegeven dat we meer aandacht hebben voor de pluizige vacht van het beestje dan voor de omgeving. Maar test het vooral zelf een keertje uit.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels