HomeNieuwsBizarGoed nieuws! Dodelijke asteroïde die in 2052 tegen de aarde zou knallen...

Goed nieuws! Dodelijke asteroïde die in 2052 tegen de aarde zou knallen zal onze planeet dan toch missen

Experten van het ‘European Space Agency’ en de ‘European Southern Observatory, hebben officieel ‘2021 QM1’ van de lijst gehaald van asteroïden die een gevaar leken te vormen voor de mensheid. Goed nieuws dus!

Het asteroïdeteam gaf eerder al aan dat een dodelijk exemplaar op koers was om tegen de aarde te botsen over 30 jaar, maar de wetenschappers hebben nu berekend dat het onze planeet zal missen. De impact op aarde zou hebben plaatsgevonden op 2 april 2052, maar dat is gelukkig dus niet het geval.

Aankondiging

De aankondiging komt er na naar eigen zeggen “grondige observaties en analyses” van een nauwelijks zichtbare asteroïde die met de fijnzinnigste telescopen van de wereld in het oog werd gehouden. De asteroïde in kwestie werd op 28 augustus vorig jaar ontdekt door het ‘Mount Lemmon’-observatorium in Arizona. Op het eerste zicht was er niets ongewoons, want er worden wel zo’n 12 nieuwe risicogevallen per nacht ontdekt, maar deze was in eerste instantie zorgwekkend te noemen. Berekeningen weerleggen die zorg nu.

Foto: Unsplashed

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels