HomeNieuwsBizarFoto gekocht op vlooienmarkt blijkt peperduur portret Billy the Kid

Foto gekocht op vlooienmarkt blijkt peperduur portret Billy the Kid

Misschien wordt het nog eens tijd voor een bezoekje aan de rommelmarkt of check je best de kunst aan jouw muren eens. Op die manier ontdekte een Amerikaanse man dat hij een portret van Billy the Kid bezat ter waarde van vijf miljoen dollar.

Advocaat Frank Abrams kon het kunstwerk op de kop tikken voor slechts tien dollar. Toen wisten zowel de verkoper als hij zelf natuurlijk niet dat het ging om een origineel stuk. Het portret hing al enkele jaren aan de muur van zijn gastenkamer, toen de Amerikaan een tv-uitzending bekeek over andere Billy the Kid-stuks.

Experts

Om wat meer te weten te komen over zijn kunstwerk, contacteerde de advocaat enkele experts. Zij kwamen erachter dat het werk dateert van de perdiode tussen 1875 en 1880. Daarnaast gebruikte forensisch video-expert Kent Gibson gezichtsherkenningssoftware en stelde hij vast dat het hoogstwaarschijnlijk om een foto van Billy the Kid (foto: tweede van links) ging. Tot slot wierp een handschriftexpert een blik op de handtekening van sheriff Pat Garrett (foto: uiterst rechts) op de foto. Die vergeleek hij met tien documenten die zijn handschrift bevatten en zo vond de expert een match.

De kamer waar het portret hing, werd regelmatig verhuurd via Airbnb. “Als ik had geweten dat het een van de meest bekende foto’s uit de geschiedenis was, dan had ik meer gevraagd voor de kamer,” lacht Frank Abrams.

Wie is Billy the Kid

Billy the Kid is één van de meest beruchte revolverhelden van het Wilde Westen. Hij kwam al op jonge leeftijd terecht in het ciminele wereldje. Zo stond hij terecht voor diefstal, gokken en moord op minstens acht mensen. Hoewel hij in 1878 werd gearresteerd voor moord op een sherrif, ontsnapte hij. Daara werd hij achtervolgd en in 1981 gedood door sherrif Pat Garrett, die ook op het portret te zien is.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels