HomeNieuwsBizarEen vijfde van de studenten zit op Tinder terwijl ze een lief...

Een vijfde van de studenten zit op Tinder terwijl ze een lief hebben

Een student op vijf heeft tijdens een relatie al eens gepraat met iemand op Tinder. Mannen en vrouwen gebruiken de app even vaak om overspel te plegen.

Tinder is een app waarmee je nieuwe mensen kan leren kennen. Perfect iets voor een vrijgezel, denk je dan, maar mensen die in een relatie zitten, gebruiken het programma om over de muur te kijken, blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in Personality and Individual Differences. Maar liefst een student op vijf geeft toe dat hij of zij Tinder al eens gebruikt heeft om zonder medeweten van hun lief iemand nieuw te leren kennen.

Een tiende had al ontrouwe seks via Tinder

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers aan de Texas Tech University. Ze vroegen 550 universiteitsstudenten naar hoe zij en hun omgeving met het programma omgingen.

Opvallend was dat er geen grote verschillen waren tussen het gedrag van mannen of vrouwen. De meerderheid van de bevraagden kende iemand die zijn lief had bedrogen via Tinder en een derde dacht dat andere mensen vaak overspel pleegden via de app. Een minderheid gaf toe dat ze zelfs al eens met het programma over de schreef zijn gegaan. Zo’n 9% liet weten dat ze al eens fysiek intiem waren geweest met iemand die ze hadden leren kennen via Tinder toen ze in een exclusieve relatie zaten.

“Zoals we al wel vermoeden, wordt Tinder gebruikt om buitenechtelijke relaties aan te gaan”, legt onderzoeker Dana A. Weiser uit. “Meer nog, de kenmerken die de kans op overspel offline voorspellen, gelden ook op Tinder.”

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels