HomeNieuwsBizarHet is zo koud in de VS dat haaien doodvriezen

Het is zo koud in de VS dat haaien doodvriezen

De temperaturen in de Verenigde Staten bereiken zo’n laag niveau dat er in Massachusetts zelfs drie haaien aan overleden zijn. Op sommige plaatsen geeft de thermometer bijna -43 graden Celsius aan.

Het Atlantic White Shark Conservancy heeft in de Amerikaanse staat Massachusetts een bewijs gevonden van hoe verwoestende de barkoude temperaturen in het land kunnen zijn. Medewerkers stootten op de resten van drie haaien die stierven aan ‘cold shock’. Dat is een reactie als je huid plots in contact komt met iets heel kouds. Het fenomeen kan leiden tot een hartaanval.

De organisatie nam stalen van de lichamen en zal ze onderzoeken “eens ze ontdooid zijn”. “We hebben de haaien van het strand gehaald. Momenteel zijn ze aan het opwarmen”, klonk het in een bericht op Facebook. “A true sharkcicle”, stond er nog te lezen.

Niagara-watervallen bevriezen

Ondertussen lijkt de koudegolf haar greep op de Verenigde Staten nog niet te lossen. In Embarras in Minnesota werd een bibberende -43 graden Celsius opgemeten, uit de wind. In het zuiden van het normaal warme Texas bedroeg de gevoelstemperatuur -23 graden Celsius.

Het uitzonderlijke natuurfenomeen zorgt voor enkele opmerkelijke beelden en cijfers. Zo is een deel van de Niagara-watervallen al bevroren. Als de temperaturen aanhouden tot het eind van de maand, zal al het water vastvriezen. In de Canadezen steden Ottawa, Montreal, Toronto en Calgary is het zelfs kouder dan de dagtemperatuut op Mars.

 

Een voordeel is dan wel dat je warm water kan zien bevriezen in de lucht als je weggooit, zoals onderstaand filmpje bewijst. Ook kristalliseren zeepbellen tot prachtige creaties.

 

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels