HomeNieuwsBizarEen vijfde van de Amerikaanse millenials weet niet wat Auschwitz is

Een vijfde van de Amerikaanse millenials weet niet wat Auschwitz is

Van de Amerikaanse jongeren die tussen 1985 en 2000 geboren zijn, is er een vijfde dat niet weet of twijfelt over wat het concentratiekamp Auschwitz is. Bijna de helft van de volwassen Amerikanen kan geen enkel concentratiekamp opnoemen.

Het onderwijs in de Verenigde Staten scheert momenteel geen hoge toppen. Een enquête die naar aanleiding van Holocaust Remembrance Day werd uitgevoerd, toont dat nog maar eens aan. Uit de resultaten blijkt dat een vijfde van de millenials niet weet wat Auschwitz is en wat gebeurd is. En dat is niet de enige opmerkelijke bevinding.

Zo’n 49% van de jongeren was niet in staat om één concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog op te noemen. De volwassenen deden nauwelijks beter. Zij haalden een score van 45%. Zeven op de tien mensen die Holocaust Knowledge and Awareness Study bevraagde, vond dat er minder interesse was voor de holocaust en 58% denkt dat zoiets opnieuw zou kunnen gebeuren.

4 miljoen vermoorde joden minder

Een van de meest veronrustende bevindingen van het onderzoek gaat over het aantal joden het leven liet tijdens de acties van de nazi’s. Onderzoekers schatte dat aantal op 6 miljoen. Een derde van de volwassenen denkt dat er minder dan 2 miljoen joden gesneuveld zijn. Bij de millenials is 41% daarvan overtuigd. Hoopvol is wel dat een overgrote meerderheid van de bevraagden, 93%, voorstander is van meer aandacht voor de holocaust in het onderwijs.

Het bericht Een vijfde van de Amerikaanse millenials weet niet wat Auschwitz is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels