HomeNieuwsBizar“Een orgasme faken kan je naar een hoogtepunt brengen”

“Een orgasme faken kan je naar een hoogtepunt brengen”

Niet elke vrouw komt klaar tijdens een vrijpartij met haar partner. Om verschillende redenen faken vrouwen daarom een hoogtepunt. Maar volgens seks-expert Tracey Cox is dit geen ramp. Doen alsof kan zelfs leiden tot een echt orgasme. 

Slechts de helft van de Vlaamse vrouwen beleeft een orgasme tijdens het vrijen. Dat bleek vorig jaar uit een grote enquête van vrouwenblad ‘Flair’. Uit een recente studie door Journal of Sexual Archives kwamen vier motieven naar voor waarom vrouwen doen alsof ze een orgasme beleven.

1. Om de man niet te kwetsen

2. Uit onzekerheid en angst

3. Om het ‘karweitje’ sneller af te handelen

4. Om de eigen opwinding te stimuleren

Vooral dit laatste is interessant. Kun je door het faken van een orgasme genoeg gestimuleerd raken om een echt hoogtepunt te bereiken? Tracey Cox, seks-expert van erotiekketen Love Honey, beweert van wel. Aan vrouwenblad Cosmopolitan legt ze de theorie van de ‘verhoogde opgewondenheid’ uit. Het is simpel: als je doet alsof iets gebeurt, gebeurt het soms ook echt.

Tijdens haar onderzoek vertelden vrouwen haar dat wanneer zij een orgasme faken, hun partner meer opgewonden raakt, waardoor hun eigen opwinding gestimuleerd wordt. “Sneller ademen, kreunen, de lakens vastgrijpen, hijgen – het is logisch dat je daar ook zelf opgewonden van raakt,” aldus Cox. “En wie weet kom je er inderdaad nog echt door klaar ook.”

Nadelen

Tracey Cox waarschuwt dat een orgasme faken ook nadelig kan zijn. “Zeker in het begin van een relatie zou ik niet aanraden om te doen alsof. Je creëert een waanbeeld bij je partner. Terwijl hij helemaal niets bijdraagt aan je orgasme”, legt Cox uit. “Aangezien communicatie het geheim is van goede seks, is er niets mis met elkaar constructieve feedback geven. Wat heb je wel en niet graag, wat windt je op en wat niet?”, besluit de seks-expert.

Het bericht “Een orgasme faken kan je naar een hoogtepunt brengen” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels