Vind ons op

Zita

Drie Nederlandse tieners aangehouden voor “afschuwelijke” dierenmishandeling

Bizar

Drie Nederlandse tieners aangehouden voor “afschuwelijke” dierenmishandeling

Drie Nederlandse tieners zijn aanghouden op verdenking van ernstige dierenmishandeling, zo meldt de politie. De arm der wet had al snel voldoende bewijs, want de minderjarige jongens hadden filmpjes – waarin de dierenmishandeling duidelijk te zien was – zelf online verspreid. 

De politie kreeg al snel meerdere meldingen dat er op sociale media “afschuwelijke beelden” rondgingen van drie jongens die dieren aan het mishandelen waren. Zo hielden ze een kat aan zijn staart vast en slingerden ze het arme beest vervolgens een sloot in. Ook schopten de drie een egel een put in. Dankzij de vele tips kon de politie snel twee 15-jarigen en één 16-jarige oppakken.

Dreigementen

De beelden van de mishandelingen leidden de afgelopen dagen tot veel woede, maar de politie riep op om de beelden niet verder te verspreiden en vooral niet voor eigen rechter te spelen. Het viel namelijk op dat heel wat mensen onder de video’s bedreigingen richting de jongens hadden gepost. “Voor deze laatst groep hebben we een boodschap: Als we achterhalen wie je bent kun jij ons ook verwachten”, zegt de politie.

Het bericht Drie Nederlandse tieners aangehouden voor “afschuwelijke” dierenmishandeling verscheen eerst op Metro.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer in Bizar

To Top