HomeNieuwsBizarDrenkeling overleeft 24 dagen op zee met bus ketchup

Drenkeling overleeft 24 dagen op zee met bus ketchup

Een drenkeling heeft na een schipbreuk in de Caraïbische zee 24 dagen lang overleefd met enkel een bus ketchup als voedingsbron. De man kon gered worden door de Colombiaanse marine, zo kondigde de zeemacht donderdag aan.

«Ik had niets te eten, enkel een bus ketchup, lookpoeder en bouillonblokjes van Maggi. Ik heb alles gemengd met water om het 24 dagen lang uit te houden», zo getuigde Elvis Francois, een 47-jarige Dominicaan.

De overlevende had het woord ’help’ op de romp van zijn zeilboot geschreven, waarmee hij 120 zeemijl (ongeveer 220 kilometer) ten noordwesten van het Colombiaanse departement La Guajira werd aangetroffen.

Spiegeltje brengt redding

«Op 15 januari zag ik een vliegtuig voorbijkomen. Met een spiegeltje en de reflectie van de zon probeerde ik signalen uit te sturen. Toen het vliegtuig twee keer voorbijvloog, had ik door dat ze me hadden gezien», zo vertelt Francois. Hierna is de Colombiaanse marine hem te hulp geschoten samen met een handelsschip.

Door slechte weersomstandigheden werd de boot van de Dominicaan dieper de zee ingesleurd, zo meldt de Colombiaanse marine.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/drenkeling-overleeft-24-dagen-op-zee-met-bus-ketchup

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels