HomeNieuwsBizarDode paarden moeten op wachtlijst in dierentuin

Dode paarden moeten op wachtlijst in dierentuin

De zoo van Kopenhagen krijgt steeds meer karkassen van paarden aangeboden en heeft daarom een wachtlijst opgericht. Het wordt in Denemarken steeds populairder om een paard te doneren aan de leeuwen wanneer het beest overleden is.

Het is niet enkel een altruïstische gift, want het is gewoon ook bijzonder duur om je overleden dier te laten ophalen door een privébedrijf. Dat kost al snel 3.700 kroon, omgerekend een kleine 500 euro.

Gratis

Daarom kiezen heel wat paardeneigenaars voor een “goedkopere en natuurlijkere” optie, zoals een donatie aan de zoo. Dat is gratis. Daarnaast zien paardenliefhebbers hun dieren liever opgegeten worden door leeuwen, wat hoort bij de voedselketen, dan dat ze terecht komen in gehaktballen of biodiesel.

Leeuwen, tijgers en bruine beren

De dierentuin van Kopenhagen kan de vraag niet meer aan en een wachtlijst moet structuur brengen. Het paardenvlees staat op het menu van de leeuwen, tijgers en bruine beren. “Ze eten heel veel paardenvlees, maar variëren graag met konijn, kalf en af en toe een geit of zebra”, vertelt Jacob Munkholm.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels