HomeNieuwsBizarWaanzinnig onderwaterrestaurant opent in Noorwegen

Waanzinnig onderwaterrestaurant opent in Noorwegen

Het Noorse architectenbureau Snøhetta heeft Europa’s eerste onderwaterrestaurant ontworpen. Het pareltje met de toepasselijke naam ‘Under’ zal te vinden zijn op het meest zuidelijke punt van de Noorse kustlijn. 

De blikvanger in het restaurant is het panoramische uitzicht van elf op vier meter. Het enorme raam geeft je een kijk in de vijf meter diepe onderwaterwereld. Eventuele zorgen rond lekken verdwijnen als sneeuw voor de zon door de metersdikke betonnen muren. Het conceptbeeld lijkt alsof het recht uit De Kleine Zeemeermin komt. Horen we daar al ‘Onder De Zee’?

onderwaterrestaurant
Foto Snøhetta

Restaurant én mosselbank

Met de nabijheid van de natuurkrachten, zal het restaurant ook dienen als onderzoekscentrum voor het omringende zeeleven. Ook hebben ze aandacht voor de impact van het restaurant op de omgeving. Zo gebruikten ze een betonnen buitenwand die kan dienen als een kunstmatige mosselbankzee

onderwaterrestaurant
Foto Snøhetta

Leven als Ariël of Koning Triton

Jammer genoeg kan onze droom om te leven als Ariël of Koning Triton nog niet meteen vervuld worden. De constructie staat pas gepland in februari volgend jaar en de eerste tafeltjes zullen pas geboekt kunnen worden tegen 2019. Die schelpenbeha en drietand bergen we dus nog even op.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels