HomeNieuwsBizarDit is ’s werelds eerste resort voor mensen met een maatje meer

Dit is ’s werelds eerste resort voor mensen met een maatje meer

Op vakantie moet je onbezorgd kunnen genieten. Daar ging James King mee akkoord. Hij richtte The Resort op waar mensen met een maatje meer volledig zichzelf kunnen zijn.

In tijden van body positivity leren we van ons lichaam houden zoals het is. Ook al ben je zelf tevreden met je uiterlijk, toch kunnen een paar rotte appels de complexen in jezelf weer wakker maken. James King wil dit koste wat het kost vermijden en richtte The Resort op.

Lekker in je vel voelen

The Resort is zoals eender welk resort in de Bahamas. Maar wat het uniek maakt, is dat het een plek is waar mensen met overgewicht zich extra lekker in hun vel kunnen voelen. King wil de oncomfortabele en soms vernederende ervaringen mijden die mensen met overgewicht op vakantie kunnen meemaken.

Meubels voor mensen met een maatje meer

Hij kwam op het idee toen hij zelf werkte in een resort. Op zijn eerste werkdag was er een vrouw door een plastic ligbed gezakt. De stoel was simpelweg niet gemaakt voor een vrouw van haar postuur. Alsof dit niet gênant genoeg is, werd ze ook door iedereen op het strand uitgelachen. Daarbovenop moest ze nog 150 dollar (zo’n 130 euro) betalen voor het vernielen van hoteleigendom.

Ontzet door de aanpak van het hotel, probeerde King zijn collega’s te overtuigen om stevigere meubels aan te kopen. Zij vonden dit niet belangrijk, dus besloot James zijn eigen resort op te richten. Het etablissement stroomt sindsdien vol met gasten en iedereen is laaiend enthousiast. Een mooi initiatief!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels