HomeNieuwsBizarDit gebeurt er als je ’s ochtends je sociale media niet meer...

Dit gebeurt er als je ’s ochtends je sociale media niet meer checkt

We doen het bijna allemaal: wakker worden en onmiddellijk alle sociale media checken. Het is deel van onze ochtendroutine geworden. Toch zouden we hier beter verandering in brengen, want je zou verbaasd zijn wat een ochtend zonder sociale media met je doet.

Er gaat ’s ochtends haast meer aandacht naar onze smartphone of tablet dan naar de tas koffie die koud staat te worden. Maar wie die meldingen van Facebook, Instagram, Twitter en andere sociale media aan het begin van de dag links laat liggen, haalt daar voordeel uit. Op deze zeven manieren komt het je ten goede:

Het zorgt voor een heldere geest

Sociale media staat vol met informatie en je krijgt de ene na de andere melding binnen. Die informatiestroom is soms veel om te verwerken en daarom blok je die beter af. Het kan dan wel om grappige memes gaan, maar sociale media moeten niet de bron zijn van de lach die je elke dag op je gezicht tovert.

Je krijgt controle over je humeur

Direct goedgezind aan de dag beginnen is niet voor iedereen even simpel, maar sociale media maken het er niet gemakkelijker op. We beginnen al snel zonder nadenken door alle meldingen te scrollen, maar nemen beter even de tijd voor onszelf.

Je bent meer ‘aanwezig’ 

Wanneer je te veel met sociale media bezig bent, ben je je minder bewust van de realiteit rondom je. Als je in de ochtend meer aanwezig bent in het nu heb je al een frisse start voor de rest van de dag.

Je kan van je koffie genieten

Het is een zonde als je een heerlijke tas koffie gemaakt of besteld hebt en je alleen maar aandacht voor je smartphone hebt. Laat die sociale media eens aan de kant en geniet van elke slok. Je zal merken dat die koffie dan dubbel zo lekker is.

Je hebt een betere ochtendroutine

Veel mensen zijn elke ochtend minuten tot zelfs uren bezig met sociale media. Je zal veel meer tijd hebben wanneer je dat uit je ochtendroutine schrapt. Elke dag wat minder met je smartphone bezig zijn, geeft je ook meer tijd tijdens de rest van de dag.

Het kan de rest van je dag niet beïnvloeden

Je hebt geen controle over wat je zal lezen. Er kunnen dan ook vervelende dingen verschijnen die je liever niet gelezen had. Je bent dus beter af zonder die boodschappen, want die zullen je dag verpesten.

Je zal de rest van de dag ook minder sociale media checken

Ironisch genoeg zal je minder de neiging hebben om berichten te lezen als je dat in de ochtend ook niet gedaan hebt. Omdat je niet op de hoogte was van alles wat er gebeurd is, zit je er de rest van de dag ook niet aan te denken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels