HomeNieuwsBizarDit bier werd gebrouwen op maat van fervente lopers

Dit bier werd gebrouwen op maat van fervente lopers

Trek je graag al eens je loopschoenen aan voor een lang tochtje? Dan is 26.2 Brew het bier voor jou. De drank is een product van de Boston Beer Company, dat ervoor zorgde dat de samenstelling ervan goed is voor een frequente sporter.

Wat is er beter dan na een lange looptocht een frisse pint drinken? Alleen spijtig dat de meeste bieren nogal veel koolhydraten bevatten. Daar wou de Boston Beer Company iets aan doen. De Amerikaanse brouwer heeft speciaal voor marathonlopers een bier op de markt gebracht: 26.2 Brew. Het getal verwijst naar het aantal mijl die je in de bekende afstand aflegt.

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de pils is aangepast aan de wensen van lopers. Het bier bevat maar 4% alcohol en bestaat deels uit zeezout van de Himilaya, dat meer elektrolyten bevat dan normaal zout waardoor de sporters sneller hydrateren. Bovendien krijg je er slechts 9 gram koolhydraten en 120 calorieën mee binnen.

Smaakbehoud boven calorieën

“Ik hou van bier en ik hou van hardlopen, dus de optelsom was snel gemaakt. Dit bier ontwikkelen en brouwen is mijn passie geworden”, aldus Shelley Smith, onderzoeksmanager en productinnovator voor de Boston Beer Company en iemand die zelf ook marathons en triatlons afwerkt. “Als je weet wat belangrijk is voor hardlopers, weet je ook wat je anders moet doen wanneer je je product ontwikkelt. De meeste brouwerijen verliezen te veel smaak doordat ze een aantal calorieën willen behalen, wij concentreerden ons juist op smaakbehoud.”

Het bericht Dit bier werd gebrouwen op maat van fervente lopers verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels