HomeNieuwsBizarDierenbeul gooit chloortabletten in pinguïnverblijf

Dierenbeul gooit chloortabletten in pinguïnverblijf

Op zorgboerderij Daalhoeve in het Nederlandse Maastricht is plotseling een zwartvoetpinguïn overleden. De eigenaars vermoeden dat er een dierenbeul aan het werk is geweest die bewust chloortabletten in het water heeft gegooid. 

Een medewerker van de zorgboerderij vertelt aan nu.nl dat een tweede pinguïn ernstig gewond is geraakt en momenteel in behandeling is bij een dierenarts. Het dier krijgt sondevoeding, maar zal het waarschijnlijk ook niet overleven.

Blauw water 

Het groene water op de boerderij kleurde vorige week ineens blauw. Besloten werd het water te verversen, maar toen was het al te laat. De volgende dag waren twee van de drie pinguïns er ernstig aan toe. Volgens de dierenarts hadden de dieren last van verbrandingsverschijnselen in hun slokdarm, luchtpijp en longen.

Dader ontbreekt 

Omdat het verblijf zelf geen gebruik maakt van chloortabletten, vermoeden zij dat iemand de tabletten in het water heeft gegooid. Ieder spoor van de dader ontbreekt, en er zijn geen beveiligingscamera’s aanwezig. De zorgboerderij verklaart “het bijzonder triest” te vinden. “De pinguïns hadden zich goed gewend en voelden zich thuis in hun verblijf.” Het overlijden van de pinguïn is doorgegeven aan de dierenpolitie.

Het bericht Dierenbeul gooit chloortabletten in pinguïnverblijf verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels