HomeNieuwsBizarDeze Waalse stad is de hipste van België

Deze Waalse stad is de hipste van België

Volgens de Hipster Index van de Amerikaanse verhuisfirma MoveHub, is Luik de hipste stad van België. Het bedrijf stelde voor de tweede keer een ranglijst op van 446 steden wereldwijd aan de hand van vijf kenmerken. Het Engelse Brighton and Hove voert de lijst aan.

Als we de Hipster Index van MoveHub mogen geloven, is Luik de hipsterstad bij uitstek in België. In de volledige ranglijst van 446 steden wordt ons land vertegenwoordigd door Luik, Gent, Antwerpen, Brussel en Charleroi (in die volgorde). Ze staan respectievelijk op plaats 170, 201, 218, 219 en 404.

In de top tien staan zeven Amerikaanse steden. Europa doet het dan weer vooral goed wat tweedehandswinkels betreft. Lissabon, Porto, Helsinki en Olso zijn hierin koplopers. Grote hipstersteden als Parijs, Berlijn en Londen voeren de lijst niet aan, omdat hippe buurten daar niet voldoende compenseren voor de minder hippe buurten.

Criteria

De Hipster Index wordt opgesteld aan de hand van vijf criteria: het aantal veganistische restaurantjes, koffiebars, platenzaken, tattooshops en tweedehandswinkels per 100.000 inwoners. Volgens MoveHub zijn dat namelijk de vijf kenmerken die hipsters typeren. De top tien staat hieronder. De volledige lijst is hier te vinden.

Het bericht Deze Waalse stad is de hipste van België verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels