HomeNieuwsBizarDekstier breekt penis door helikopter: 4.000 euro schadevergoeding

Dekstier breekt penis door helikopter: 4.000 euro schadevergoeding

Een dekstier uit het West-Vlaamse Houthulst heeft zijn penis gebroken toen die tijdens het liefdesspel werd opgeschrikt. De eigenaar heeft daarom 4.000 euro schadevergoeding geëist, meldt HLN.

Vanwege een medisch noodgeval landde een helikopter van de Mobiele Urgentiegroep (MUG) in de weide van de landbouwer. De stier in kwestie was op dat moment net bezig met het dekken van een koe. Dat zegt Thomas Bailleul, advocaat van de landbouwer.

Verkeerde beweging

“Door het lawaai van de helikopter is de stier enorm geschrokken. Hij maakte daarbij een verkeerde beweging en brak tijdens het paren zijn penis”, vertelt Bailleul. “Dat is natuurlijk catastrofaal voor een dekstier, die zo niks meer waard is. Zo’n beest kost ongeveer 4.000 euro.” Dat geld wil de landbouwer nu recupereren via de verzekering van de MUG-heli.

“Gelijkaardig aan een auto zal de helikopter ook wel een verzekering hebben voor externe schade. Kort nadat het noodlot toesloeg kwam een veearts langs die alles neerschreef in een verslag. Die bevestigde dat de stier zijn kostbaarste bezit brak door de schrik”, zegt de advocaat.  De Mobile Urgentiegroep heeft nog niet gereageerd, maar de dekstier met de gebroken snikkel gaat waarschijnlijk naar het slachthuis.

Het bericht Dekstier breekt penis door helikopter: 4.000 euro schadevergoeding verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels