HomeNieuwsBizarDe uitwerpselen van je katten helpen je betere beslissingen te nemen

De uitwerpselen van je katten helpen je betere beslissingen te nemen

De keuteltjes van je kat opruimen is misschien een strontvervelende taak, maar volgens onderzoekers zijn er ook voordelen aan verbonden. Het zou een positieve invloed hebben op onze dagelijkse beslissingen. 

Een organisme genaamd ‘Toxoplasma gondii’ dat in de uitwerpselen van katten zit, zou van van jou een betere leider kunnen maken en je meer zelfvertrouwen kunnen geven. Dat beweert een nieuwe studie. De wetenschappers die de studie hebben uitgevoerd argumenteren dat de protozoan parasite die in de hersenen binnendringt, een persoonlijkheidsstoornis teweegbrengt. Daardoor ben je geneigd meer risico’s te nemen, krijg je meer zelfvertrouwen, neem je betere beslissingen op de werkvloer, met minder faalangst als gevolg.

Ondernemerschap 

“Mensen met een hoger T. gondii-infectie gehalte hadden meer ambitie om een eigen zaak te starten. Landen met een hoog T. gondii-gehalte hadden dan weer minder inwoners die last hadden van faalangst en ze waren beter in het nemen van beslissingen”, aldus Co-auteur, dokter Stefanie Johnson, van de universiteit van Colorado’s Leeds School of Business aan Metro UK.

Het bericht De uitwerpselen van je katten helpen je betere beslissingen te nemen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels