HomeNieuwsBizarDankzij deze vork hoor je dat vervelende geslurp niet meer

Dankzij deze vork hoor je dat vervelende geslurp niet meer

Een Japans bedrijf heeft een vork op de markt gebracht die het geslurp van noedels tegen gaat. Het tafelaccessoire laat je gsm tijdelijk het geluid van een waterval afspelen.

Nissin Food Products, een Japans bedrijf van instantnoedels, heeft een vork gelanceerd die geslurp compenseert. Als het stuk bestek een te luide zuigactie van de mond detecteert, stuurt het een signaal naar je gsm. Die speelt dan even het geluid van een idyllische waterval af.

In Japan is het namelijk de gewoonte dat je tijdens je eten slurpt. Zo laat je aan de gastheer weten dat het lekker is. Maar westerlingen vinden het maar vreemd en meer en meer Japanners beginnen er zich ook aan te storen. Zo wordt het op de sociale media al omschreven als ‘noodle harassment’.

Inspiratie gehaald bij toilet

De vork van Nissin Food Products is wel wat groot uitgevallen. Het meet 4,4 centimeter breed en 15,2 centimeter lang. Je kan het opladen via een USB-poort en het toestel kan verbonden worden met de gsm van een slurper.

Het bedrijf haalde de inspiratie voor de anti-slurper bij de Japanse wc’s. Die hebben vaak een functie waardoor het sanitaire meubel een geluid afspeelt terwijl je je boodschap aflevert. Nissin Food Products zegt dat het de vork, die 111 euro kost, enkel zal verkopen als er 5.000 bestellingen binnenkomen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels