HomeNieuwsBizarCoronapatiënt sterft nadat familie beademingstoestel uit de stekker trekt om airconditioning in...

Coronapatiënt sterft nadat familie beademingstoestel uit de stekker trekt om airconditioning in te steken

Een vermoedelijke coronapatiënt is maandag in India gestorven door toedoen van zijn eigen familie. Zijn bezoekende familieleden hadden het te warm en vonden er niks beter op dan de stekker van zijn beademingstoestel uit te trekken en hun zelf meegebrachte airco in te steken. Of het om een ongeluk gaat, is niet duidelijk.

Een 40-jarige Indiër werd twee weken geleden met ademhalingsproblemen binnengebracht in het Maharao Bhimsingh Hospital (MBS) in de Indische staat Rajasthan. Het ziekenhuis was niet bestemd als een Covid-19-centrum, maar heeft wel een geïmproviseerde afdeling opgericht om vermoedelijke patiënten op te vangen, zo klinkt het in VICE News. De man werd op die afdeling opgenomen en aan een beademingstoestel gelegd, maar toen op 15 juni zijn familie op bezoek kwam, liep het mis.

Met een buitentemperatuur van 41° Celsius was het de bewuste dag van het familiebezoek erg warm. Het ziekenhuis had bovendien beslist om de airconditioning op de afdeling uit te schakelen om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken.

Reservebatterij

De bezoekende familie had daarom een draagbare airconditioning meegebracht, maar vond blijkbaar geen vrij stopcontact om het toestel in te steken. Ze trokken de stekker van het beademingstoestel van de patiënt dan maar uit om zelf verkoeling te vinden.

Na hun bezoek vergaten de familieleden – al dan niet per ongeluk –  om de stekker van het beademingstoestel weer in te steken, en het ziekenhuispersoneel was niet op de hoogte van hun actie. Het beademingstoestel had een reservebatterij, maar die geraakte na 7 dagen ook leeg. Nadat de batterij plat was, verslechterde de toestand van de patiënt onmiddellijk en stierf hij.

Klacht

De dokter in functie heeft een klacht neergelegd bij het ziekenhuis, dat nu gaat onderzoeken wat er exact is gebeurd. De dokter verklaarde dat de familieleden zich hadden misdragen en nalatig waren geweest. Volgens VICE News was er echter nog geen officiële klacht bij de politie neergelegd.

Het bericht Coronapatiënt sterft nadat familie beademingstoestel uit de stekker trekt om airconditioning in te steken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels