HomeNieuwsBizarChinese stad wil gebied verlichten met tweede maan

Chinese stad wil gebied verlichten met tweede maan

De Chinese stad Chengdu wil door middel van een kunstmatige maan alle straatlantaarns vervangen en zo de stad verlichten. Het is niet duidelijk hoe haalbaar het idee is, maar volgens wetenschappers moet het lukken. 

Er woedt al een tijdje een discussie of straatverlichting wel goed is voor het milieu en niet te veel energie verspilt. De Chinese stad Chengdu is er in ieder geval geen voorstander van en heeft een radicaal plan om ze te weren. Wu Chunfeng, het hoofd van Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute Co (Casc) bedacht de oplossing.

Verlichtingssatelliet 

De man, hij is leverancier voor het Chinese ruimteprogramma, wil tegen 2020 een verlichtingssatelliet lanceren. Deze kunstmatige maan moet een aanvulling zijn op natuurlijk licht en voor een lichte schemering zorgen. Hij is ervan overtuigd dat de verlichtingssatelliet net genoeg licht geeft is om het bioritme niet te verstoren en een veiligheidsgevoel te garanderen. Wu is al jaren bezig met het project en zou in 1990 ook al even geslaagd zijn om de stad te verlichten. Waarom het project toen niet op grote schaal is uitgevoerd is onduidelijk.

Het bericht Chinese stad wil gebied verlichten met tweede maan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels