HomeNieuwsBizarChinese baby geboren vier jaar na dood van ouders

Chinese baby geboren vier jaar na dood van ouders

In China is een kind geboren vier jaar nadat zijn ouders om het leven kwamen in een auto-ongeluk. De baby werd door een draagmoeder ter wereld gebracht. De grootouders van het kind voerden jarenlang een strijd om de ingevroren embryo’s te mogen gebruiken.

Shen Jie en Liu Xi waren twee jaar getrouwd toen ze aan een ivf-behandeling begonnen. Ze lieten vier embryo’s invriezen. Vijf dagen voordat een embryo zou worden teruggeplaatst, stierven de twee in een auto-ongeluk. Dat meldt de krant The Guardian. Drie jaar later, in 2016, wilden de ouders van Jie en Xi de voogdij over de embryo’s krijgen. Het overleden koppel had geen broers of zussen en hun ouders wilden graag de familielijn voortzetten.

In China bestaat er geen regelgeving over wat er moet gebeuren met embryo’s die niet zijn teruggeplaatst. Na vele rechtszaken kregen de grootouders de voogdij en gingen ze op zoek naar een draagmoeder. Omdat het draagmoederschap illegaal is in China, trokken ze in 2017 naar Laos. Daar vonden ze een vrouw die bereid was het kind te baren.

Tiantian

In december vorig jaar werd de baby van Jie en Xi geboren in een ziekenhuis in Guangzhou. Het kind kreeg de naam Tiantian, wat schattig betekent. Vorige maand vierde de familie de eerste 100 dagen van de kleine jongen en organiseerden ze een feestje. Hij heeft de ogen van zijn moeder, maar lijkt verder vooral op zijn vader.

Het bericht Chinese baby geboren vier jaar na dood van ouders verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels