HomeNieuwsBizarBritse staatssecretaris liet secretaresse vibrators kopen

Britse staatssecretaris liet secretaresse vibrators kopen

De Britse staatssecretaris voor Internationale Handel Mark Garnier wordt er door een voormalige assistente van beschuldigd dat hij haar in 2010 opdroeg twee vibrators in een seksshop te kopen. Premier Theresa May heeft een onderzoek ingesteld.

“Het was afschuwelijk”, zei secretaresse Caroline Edmondson. Ze voegde eraan toe dat Garnier haar op een ander moment “sugar tits” had genoemd. “Je gaat nergens heen, sugar tits”, zei hij in een café.

De ene vibrator zou voor Garniers vrouw bestemd geweest zijn, de andere voor een vrouwelijke werkneemster.

De staatssecretaris bevestigt alles, maar zegt dat het “absoluut geen aanranding is”. Hij zegt dat hij later ruzie kreeg met Edmondson, waardoor ze de feiten tegen hem blijft gebruiken. Wel erkent hij dat zijn houding als “dinosaurusgedrag” gezien kan worden, “maar destijds was alles in orde”.

Garnier is als parlementslid verbonden aan de minister voor Internationale Handel. De functie bestaat bij ons niet, maar is te vergelijken met die van een staatssecretaris, die eveneens verbonden is aan een minister.

“Onacceptabel”

Garnier is niet de enige die in opspraak is gekomen. Zo is parlementslid Jared O’Mara door zijn partij Labour op non-actief gezet na vrouwonvriendelijke en homofobe uitspraken. Het Conservatieve parlementslid Stephen Crabb heeft volgens de Sunday Telegraph seksuele berichten gestuurd naar een 19-jarige na een sollicitatiegesprek.

De verhalen van seksuele intimidatie zijn “volledig onacceptabel als ze waar zijn”, zei minister van Volksgezondheid Jeremy Hunt daarover aan de BBC. “Er zijn moeders en vaders met dochters die politicologie studeren en die een job in het parlement willen. Zij moeten gerust kunnen zijn dat hun dochters, als ze die job krijgen, niet het slachtoffer worden van zo’n gedrag.”

 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels