HomeNieuwsBizarHonden liggen ’s nachts ook wakker van hun gepieker

Honden liggen ’s nachts ook wakker van hun gepieker

We doen het allemaal. ’s Nachts kruipen we ons bed in en piekeren we over alle gênante dingen die we uitgespookt hebben. Een vreselijk menselijk trekje, dat nachtelijk getob. Een recente studie heeft ontdekt dat honden er jammer genoeg ook niet gespaard van blijven.

Een Hongaarse studie gepubliceerd in het tijdschrift The Royal Scientific toont aan dat onze viervoeters een verstoord slaappatroon ervaren als ze gestresseerd zijn. Nog iets wat we met onze honden gemeen hebben.

Positieve of negatieve ervaringen

De studie onderzocht de slaapervaringen van honden die blootgesteld waren aan positieve of negatieve emotionele ervaringen. Zo kregen ze bijvoorbeeld veel affectie van hun baasje of werden ze benaderd door een intimiderende vreemde. De resultaten wezen uit dat de beestjes die een positieve ervaring meemaakten een veel diepere en meer consistente slaap genoten. Honden die gestresseerd waren voor het slapen, werden ’s nachts vaker wakker..

Gelijkenissen met mensen

Nog een interessante ontdekking is dat de viervoeters met een slechte ervaring sneller naar dromenland vertrokken dan de andere honden. Wetenschappers stellen dat dit erg gelijkend is met menselijk gedrag. Zo wil je na een lange en vreselijke dag ook vaak gewoon je bed in.

Het enige wat je met deze informatie kan doen, is je beste vriend steevast eens goed over zijn bol aaien voor het slapengaan. Zo ben je gegarandeerd van je slechte humeur af en kan je hond ook rustig indutten. Een win-winsituatie!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels