HomeNieuwsBizarBritse activist gearresteerd nadat ze emmer stront over standbeeld giet: «Zo respectloos»...

Britse activist gearresteerd nadat ze emmer stront over standbeeld giet: «Zo respectloos» (video)

De Britse klimaatactiviste Maddie Budd werd gearresteerd nadat ze een mengeling van drollen en urine over het standbeeld van Captain Sir Tom Moore goot. Moore kreeg recent een standbeeld nadat hij tijdens de coronapandemie 32 miljoen pond inzamelde voor de Britse nationale gezondheidsdienst NHS. Budds kakactie kwam er als protest tegen het gebruik van privéjets.

Captain Sir Thomas Moore was een Britse legerofficier die tijdens de coronapandemie alle harten veroverde. Hij wou voor zijn 100ste verjaardag 100 rondjes rond zijn tuin stappen om geld in te zamelen voor NHS. Hij mikte op 1.000 pond, maar kon maar liefst 32 miljoen pond opstrijken. Nadat hij overleed in februari 2021, kreeg hij zijn eigen standbeeld in Derbyshire, zijn woonplaats.

Klimaatgenocide

Dat standbeeld werd nu besmeurd met fecaliën door de twintigjarige klimaatactiviste Maddie Budd. Op de Facebookpagina ‘End UK Private Jets’ postte ze een video waarin ze de bruine brij over het beeld giet, als protest tegen privéjets. «Met iedere opstijging wordt een emmer stront gegoten over alles waar Captain Tom voor stond», zegt ze. «Ik studeerde voor dokter omdat ik mensen wou helpen. Waarom zijn we ons gezondheidssysteem aan het vernielen? Waarom vernietigen we de beschaving? Waarom praat niemand over deze klimaatgenocide?»

Budd kreeg een boete van 180 pond voor vandalisme, aldus End UK Private Jets.

De actie krijgt online erg veel kritiek. «Dit is wansmakelijk, Maddie. Buiten jouw echo chamber vindt niemand dit een goed idee», schrijft iemand op Twitter. «Zo respectloos», klinkt het ook. Al neemt iemand het ook voor haar op: «Ook al ben je niet akkoord met haar daden, moet je wel de moed van deze jonge vrouw bewonderen.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/britse-activist-gearresteerd-nadat-ze-emmer-stront-over-standbeeld-giet-zo-respectloos-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels