HomeNieuwsBizarBlinkt je goudvis niet meer zo mooi? Aquarium in Parijs neemt het...

Blinkt je goudvis niet meer zo mooi? Aquarium in Parijs neemt het diertje over

In Parijs hoeven goudvissen niet in angst te leven dat ze eindigen in één of andere wc-pot. Inwoners kunnen hun vis doneren aan een aquarium. Sinds de oprichting van het project werden er al zeshonderd visjes gedoneerd.

Goudvissen hebben een levensverwachting van twee jaar, maar veel mensen hebben niet het geduld om te wachten tot de vis de pijp aan maarten geeft. Zo belanden er veel beestjes in sloten of in toiletten. Om de overlast tegen te gaan, startte het grootste aquarium van Parijs twee jaar geleden een uniek project op. Inwoners konden er hun goudvis afstaan.

Quarantaine 

Als de vissen bij ‘The Aquarium de Paris’ aankomen, krijgen ze een grondige medische check-up en moeten ze eerst veertig dagen in quarantaine. Nadien mogen ze vrij zwemmen in een grotere tank en worden ze getoond aan het publiek. “Sommige mensen zijn in tranen als ze hun huisdier afgeven, anderen kunnen er dan weer niet snel genoeg van af zijn. Ze vergeten hoeveel onderhoud zo’n klein dier vergt en ook dat sommige soorten tot 40 centimeter lang kunnen worden”, aldus verzorger Celine Bezault.

Het bericht Blinkt je goudvis niet meer zo mooi? Aquarium in Parijs neemt het diertje over verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels