HomeNieuwsBizarBIZAR. Viool van tienduizenden euro’s gestolen in TGV-trein

BIZAR. Viool van tienduizenden euro’s gestolen in TGV-trein

Een Italiaanse violist werd in een TGV-trein op weg naar Parijs bestolen van zijn viool. Dat meldt David Réveillault, productieleider van het Franse Orchestre des Champs-Elysées. Het muziekinstrument is gemaakt door Eugenio Degani, een Venetiaanse vioolbouwer uit de late 19de eeuw, en is enkele tienduizenden euro’s waard.

Het Orchestre des Champs-Elysées heeft op Twitter een oproep gedaan naar getuigen. De diefstal gebeurde toen de musicus terugkeerde van een concert in de Franse stad Poitiers. Bij aankomst in het station Parijs-Montparnasse merkte hij dat zijn instrument verdwenen was.

«Het is een verschrikkelijk verlies voor een professionele muzikant», zei Réveillault bij het Franse radionetwerk France Bleu. «Het is alsof hij een deel van zichzelf kwijt is.» De viool was al vijftien jaar in het bezit van de musicus. De productieleider richtte zich tot de dief en vroeg om het instrument terug te geven.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-viool-van-tienduizenden-euros-gestolen-tgv-trein

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels