HomeNieuwsBizarBIZAR. Oplichtster verhuurt dezelfde woning maar liefst 20 keer

BIZAR. Oplichtster verhuurt dezelfde woning maar liefst 20 keer

Een vrouw die zich voordeed als verhuurder van een appartement in het Nederlandse Eindhoven heeft minimaal twintig mensen opgelicht. Ze liet de ‘huurders’ een voorschot betalen van 1500 euro, voordat ze de sleutel van de woning zouden krijgen. Die sleutel kregen ze echter nooit en de vrouw is onvindbaar. Naar het geld lijken de gedupeerden te kunnen fluiten.

De gedupeerden moesten allemaal 650 euro huur betalen en 850 euro borg, in totaal dus 1500 euro. „Die zien we denk ik nooit meer terug”, aldus Niels Berkelmans, die ook een van de slachtoffers is, tegen Omroep Brabant.

Vertrouwen kwijt

Toen de gedupeerden de sleutel op kwamen halen, stonden er nog meer mensen die ook voor diezelfde sleutel kwamen. Naast dat de meeste slachtoffers een hoop geld kwijt zijn, is ook hun vertrouwen in anderen flink beschadigd. „Los van het geld, je bent gewoon het vertrouwen in mensen even kwijt. Het leek allemaal zo oprecht. Ik moet eerlijk zijn, toen ik de advertentie op Marktplaats zag, leek het wel een beetje te mooi om waar te zijn. Maar ik heb toch gereageerd”, zegt Joyce Albertz, een van de ‘huurders’, tegen Omroep Brabant.

De gedupeerden hebben elkaar gevonden en hebben een appgroep aangemaakt, waarin ze elkaar op de hoogte houden. Er hebben zeker zeven mensen aangifte gedaan bij de politie.

Het bericht BIZAR. Oplichtster verhuurt dezelfde woning maar liefst 20 keer verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels