HomeNieuwsBizarBIZAR. Moeder opgepakt in Spanje die DIT deed met haar kinderen om...

BIZAR. Moeder opgepakt in Spanje die DIT deed met haar kinderen om vaccinatie te verhinderen

Een vrouw is in Spanje twee maanden lang met haar twee minderjarige zonen ondergedoken om te verhinderen dat de kinderen tegen corona zouden worden ingeënt. De 46-jarige vrouw heeft zich nu bij de autoriteiten aangegeven en werd op bevel van een rechter aangehouden.

De aanhouding gebeurde naar verluidt woensdag in Sevilla. In een geschil tussen de ouders, die gescheiden zijn, had het gerecht de vader, die de kinderen wil laten vaccineren, in het gelijk gesteld.

Aangifte

De verwikkelingen rond het gezin haalden wekenlang de krantenkoppen in Spanje en zorgden voor opschudding. De moeder, een lerares, was op 4 november 2021 volgens de advocaat van de vader spoorloos verdwenen met haar zonen van 12 en 14 jaar oud. In december deed de vader aangifte tegen zijn ex. Op de ontvoering van eigen kinderen staan in Spanje celstraffen tot vier jaar. Het hoederecht werd volgens mediaberichten aan de moeder ontnomen nadat ze ondergedoken was.

«Zware nevenwerkingen»

In een gesprek met El País bekritiseerde de advocaat van de vrouw haar aanhouding. «Er bestaat geen vluchtgevaar», zei hij. In december had de advocaat het verzet van zijn cliënte tegen de vaccinatie verdedigd. De entstof heeft «talrijke zware nevenwerkingen», beweerde de raadsman tegenover de krant. Deskundigen verzekeren echter dat kinderen de vaccins goed verdragen.

Volgens officiële cijfers is in Spanje al een derde van de 3,3 miljoen kinderen van 5 tot 11 jaar oud een eerste keer gevaccineerd.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-moeder-opgepakt-spanje-die-dit-deed-met-haar-kinderen-om-vaccinatie-te-verhinderen

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels